Verdien geld met Instagram! | Mogelijkheden en hoeveel kan je verdienen?

Hoe ook jij geld kunt gaan verdienen met Instagram!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
Instagram logo

Geld verdienen is voor iedereen noodzakelijk om in hun behoeften te kunnen voorzien. De manieren om geld te verdienen zijn er zo’n beetje eindeloos. Als je een beetje creatief bent, kan je het zo gek nog niet bedenken als het gaat om het genereren van een geldstroom. Met de opmars van social media over het afgelopen decennia mag het dan ook geen verrassing heten dat ook hier geld mee kan worden verdiend. Daarom gaan we het in dit artikel hebben over hoe jij geld kunt verdienen met Instagram.

De opkomst van social media is door niemand onopgemerkt gebleven. Bijna iedereen heeft inmiddels wel een account op één van deze platformen. Dan ben je waarschijnlijk ook wel bekend met de term ‘influencers’. Dit zijn mensen die door het aantal volgers dat ze hebben een bepaalde invloed hebben, en hier geld mee verdienen. Dat is een goedlopend verdienmodel, maar toch ook niet voor iedereen weggelegd. Daarom is het ook niet de enige manier om geld te verdienen op social media, met Instagram in het bijzonder. Om die reden is er waarschijnlijk ook een manier die jou wél ligt, zodat jij ook een geldstroom kan genereren met het social media platform.

Inhoudsopgave

Welke manieren zijn er om geld te verdienen met Instagram?

De manieren om geld te verdienen met Instagram worden er steeds meer. Er worden steeds meer creatieve opties verzonnen om wat inkomen te genereren met het platform. Hieronder zullen deze manieren worden uitgelegd.

Jouw eigen producten verkopen

De eerste manier om geld te verdienen met Instagram is door middel van het verkopen van jouw eigen producten. Dit kan je eenvoudig doen, omdat op Instagram ook de functie ‘Instagram shopping’ zit. Op die manier kan jij jouw eigen producten heel makkelijk aanbieden. Als jij een base van volgers hebt opgebouwd, kan jij ook kiezen om merchandise uit te brengen, met bijvoorbeeld een eigen design T-shirt. Merchandise wordt vaak gekocht als jouw volgers een positieve houding hebben ten opzichte van jouw account. Ook kan je scoren met een grappig of uniek design, waardoor mensen ook vaak besluiten om over te gaan tot aankoop. Dit is wel een manier dat redelijk wat werk vereist.

Gesponsorde posts

Een andere mogelijkheid voor het verdienen van geld met Instagram is het plaatsen van gesponsorde posts. Jij krijgt dan een bepaald bedrag dat jij overeen bent gekomen met een bedrijf of persoon, als jij iets promoot. Ook dit kun jij op meerdere manieren doen. Je kan het doen door middel van het plaatsen van een reguliere post, maar ook door het plaatsen van een story. Een story blijft 24 uur zichtbaar voor iedereen en daarna verdwijnt het weer. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor het plaatsen van een Reels. Dit is een korte video. Een gesponsorde post kan je op meerdere manieren invullen. Jij kunt bijvoorbeeld een duidelijke advertentie plaatsen, of een advertentie die als het ware vermomd is als post. Je kan dan bijvoorbeeld poseren op een foto met bepaalde schoenen aan, zonder te zeggen dat het een advertentie voor het desbetreffende schoenenmerk is.

Jouw foto’s verkopen

Daarnaast is het ook nog mogelijk om jouw eigen gemaakt foto’s te verkopen. Op Instagram zijn er talloze accounts die steeds op zoek zijn naar nieuwe content om te plaatsen. Op Instagram draait het namelijk altijd om het plaatsen van interessante en mooie foto’s. Zo kom je in de aandacht te staan. Als het niet lukt om dit soort content te blijven plaatsen, zal het succes ook niet toeslaan of afnemen. Dat wil je natuurlijk niet. Als jij zelf geen baat hebt bij het plaatsen van content op Instagram, kan je jouw eigen gemaakte foto’s dus verkopen aan mensen die daar wél baat bij hebben. Je hebt immers het auteursrecht op de foto’s die jij zelf maakt. Dat auteursrecht kan jij verkopen, waardoor een ander jouw foto kan plaatsen op een social media platform. Om jouw auteursrecht te verkopen bestaan er verschillende online marktplaatsen. Op deze plekken op het internet zijn bedrijven en anderen continu op zoek naar foto’s die zij kunnen gebruiken. Als jij dus bijvoorbeeld fotografie hebt als hobby, is dit een erg goede optie voor jou.

geld verdienen

Affiliate marketing

De laatste optie om geld te verdienen met Instagram die het absoluut waard is om te benoemen, is het toepassen van affiliate marketing. De term klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het niets meer dan het promoten van de producten of diensten van een ander. Daarom is dit een relatief eenvoudig verdienmodel. Als een klant via jou een product koopt, ontvang jij daar een commissie over. Dus hoe meer mensen via jou een product aanschaffen, hoe meer jij hieraan kunt verdienen. Veel bedrijven zijn aangemeld bij meerdere affiliate programma’s, omdat ze op zoek zijn naar mensen die hun producten promoten. Ook jij kan jezelf makkelijk aanmelden hiervoor. Daarnaast bestaat ook de optie om een soort deal te sluiten met een bedrijf, dat als mensen jouw kortingscode gebruiken jij ook een deel ontvangt van de opbrengst van de verkoop. Aan het eind van dit artikel zal er meer worden verteld over hoe jij affiliate marketing kunt leren.

Hoe kan je beginnen geld te verdienen met Instagram?

Het is niet zomaar mogelijk om geld te verdienen met Instagram. Wat ten eerste goed is om te weten, is dat jij eerst voor een bepaald aantal volgers moet hebben gezorgd. Vaak is 1000 volgers een goede richtlijn hiervoor. Als jij een laag aantal volgers hebt, is jouw account niet heel interessant voor bedrijven, omdat jij een bereik hebt dat dan niet heel groot is. Er zijn dan te weinig potentiële klanten die worden aangesproken.

Als jij wilt beginnen met geld verdienen op Instagram, is het goed om eerst te bepalen wat jouw doelgroep gaat worden. Zo kan jij relevante content plaatsen. Om volgers te verkrijgen, zou jij andere accounts kunnen gaan volgen die vergelijkbaar zijn aan de jouwe.

Als jij dan eenmaal de doelgroep voor ogen hebt en je hebt een redelijk aantal volgers weten te verkrijgen, kan je gaan kijken naar de mogelijkheden om een geldstroom te genereren. Ga bijvoorbeeld aan de slag met affiliate marketing en ga samenwerkingen aan met grote bedrijven.

Goed om te weten is dat jij met een klein aantal volgers, zo rond de 1000, ook al wel geld kan verdienen. Kleinere bedrijven die nog willen groeien nemen vaak al genoegen met dit aantal volgers. Zij zullen dan bereid zijn om jou een klein bedrag te betalen voor promotie, of ze sturen jou dan een aantal gratis producten. Uiteindelijk zullen jij en adverteerders hun paden toch wel kruisen.

Goed om te weten is ook dat je moet zorgen dat jij niet te veel promotie plaatst. In dat geval zullen mensen snel afhaken en jouw account gaan ontvolgen. Je volgt een account immers voor de leuke content, niet om continu reclame te zien.

Wat kan ik verwachten van het geld verdienen met Instagram?

Geld verdienen met Instagram klinkt natuurlijk mooi en makkelijk, maar toch moeten er ook een paar kritische kanttekeningen worden geplaatst. Het is namelijk belangrijk dat jij niet denkt dat je zomaar een inkomen met Instagram kunt genereren waarvan jij kunt leven. Enkele mensen lukt dit, maar voor velen blijft dit bij een utopische gedachte.

Wanneer jij geld wilt verdienen met Instagram is het belangrijk dat jij niet meteen hoge verwachtingen hebt. Het is namelijk nodig om over een goed doorzettingsvermogen te beschikken. Het verkrijgen van volgers kan bijvoorbeeld veel langer duren dan waar jij op had gerekend. Wees dus realistisch.

Als je een account hebt opgebouwd met 10.000 volgers, kun je naar schatting ongeveer 75 euro per post verdienen. Saillant detail: grote influencers zoals Kylie Jenner hebben erg veel volgers en kunnen wel een miljoen dollar verdienen per post die ze plaatsen.

Stappenplan om te beginnen met geld verdienen met Instagram

Om jou op weg te helpen om geld te gaan verdienen met Instagram, staat hieronder een stappenplan weergegeven.

  • Bepaal eerst de doelgroep waar jij je op wilt gaan richten
  • Maak vervolgens een account met een goede naam, profielfoto enzovoort
  • Begin met het opbouwen van volgers. Wees hierin slim met jouw strategie.
  • Plaats content dat passend is bij de doelgroep. Vaak zal je dan automatisch ook volgers erbij krijgen.
  • Als jij een redelijk aantal volgers hebt, kan je beginnen met het benaderen van bedrijven voor affiliate marketing, jouw eigen producten verkopen enzovoort.
  • Natuurlijk kan je ook geld verdienen zonder dat jij veel volgers hebt, zoals hierboven al stond kan jij bijvoorbeeld ook de auteursrechten van jouw eigen foto’s verkopen.

Conclusie

Geld verdienen met social media is een verleidelijke optie. Dat is dan ook goed mogelijk met bijvoorbeeld Instagram. Er zijn verschillende manieren om van Instagram een inkomstenbron te maken. Echter vereist dit wel doorzettingsvermogen, omdat het niet altijd zo makkelijk gaat. Daarom is het ook belangrijk om realistisch te blijven en er niet vanuit te gaan dat jij zomaar even rijk kan worden.

Ben jij nou vastberaden om geld te gaan verdienen met Instagram? Dan is de cursus Affiliate Marketing Domination aan te raden. Hier leer jij hoe je door middel van affiliate marketing inkomsten kan verkrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *