Geld Verdienen Met Bol.com: Passief Geld Verdienen?

Gebruik dit stappenplan én ontdek alle voor- en nadelen!

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Verkopen op Bol.com. Als online ondernemer is het relatief makkelijk op te schalen. Als je business eenmaal lekker loopt dan kan je jouw trucje keer op keer herhalen als het ware. Of je nou aan affiliate marketing, e-commerce, smma of dropshipping o.i.d. doet. Doorzettingsvermogen, creativiteit en continue optimalisatie zijn hierbij de sleutels tot succes!

Wil je graag je bereik gaan vergroten, dan zou je gebruik kunnen maken van andere kanalen om zo verder te groeien. Hiervoor biedt Bol.com jou een mooie kans.

Veel mensen denken dat Bol.com een winkel op zich is en eigen producten verkoopt. Dit klopt deels maar voor het grootste gedeelte zijn het allemaal ondernemers die hun producten verkopen via Bol.com. Het is vergelijkbaar met marktplaats, alleen dan met nieuwe artikelen. Bol.com is eigenlijk een tussenpersoon, een magazijn waar je jouw producten kunt neerleggen en de logistiek door kunt laten doen (verzending, klantenservice, etc.)

Via Bol.com zijn alle ondernemers in staat om hun eigen producten te verkopen. Er zijn meerdere redenen om hiermee aan de slag te gaan, waarover je later in dit artikel meer kunt lezen. In dit artikel vind je eigenlijk alle relevante informatie die betrekking heeft op het verkopen van eigen producten via Bol.com.

We bespreken daarbij hoe je dit kunt doen, waar je rekening mee moet houden en hoe je op Bol.com jouw concurrentie kunt verslaan.

Inhoudsopgave

Is verkopen op Bol.com interessant voor jou?

Vraagteken

Bol.com is interessant voor jou als je:

 • Via een online platform wilt verkopen
 • Als je eigen producten hebt die je momenteel alleen via jouw webshop verkoopt
 • Wat geld te investeren hebt
 • Een merk wilt opbouwen

Eigenlijk is het platform dus geschikt voor alle (online) ondernemers die zelf producten te koop hebben of willen gaan beginnen met handelen.

Mocht je je hier nou in herkennen, raad ik je aan om direct in actie te komen! De concurrentie op Bol.com wordt meer en meer. Steeds meer (online) ondernemers starten met het verkopen van hun producten via Bol.com. Zei verdienen hierdoor meer en meer geld via het platform en dat is voor jou ook mogelijk!

Laten we voordat je begint eerst wat stappen doorlopen. Meer informatie daaromtrent vind je in dit uitgebreide artikel. Een artikel waarin je eigenlijk alle informatie vindt voor het succesvol handelen via Bol.com.

Waarom verkopen op Bol.com?

Niet alle online ondernemers zijn in staat om met hun webshop miljoenen mensen te bereiken. Via Bol.com is dat echter wél mogelijk. Door jouw producten in de webshop van Bol.com te plaatsen, spreek je direct een onwijs breed publiek aan. De kans is hierdoor groot dat je meer en meer naamsbekendheid weet te creëren én dat je meer verkopen weet te realiseren. Hierdoor groeit jouw omzet, groeit jouw winst en groeit dus ook jouw onderneming.

De cijfers van Bol.com laten zien dat de invloed van retailers op het platform al behoorlijk groot is. In 2019 werd bijvoorbeeld 49% van de gehele omzet van Bol.com gerealiseerd door de retailers. In 2018 lag dit aandeel nog op 40%; deze groei geeft duidelijk aan dat veel digitale ondernemers ingezien hebben dat het platform van Bol.com onwijs veel mogelijkheden biedt.

Een andere reden om via Bol.com geld te gaan verdienen, is terug te vinden in het gemak. Je kunt namelijk relatief makkelijk jouw producten in de webshop van Bol.com plaatsen. Ook wanneer een bezoeker een aankoop via Bol.com doet, krijg je hier op een prettige manier een seintje van.

Onder aan de streep zijn er dus zéker meerdere redenen om jouw producten via Bol.com te gaan verkopen. Het feit dat miljoenen Nederlanders bij Bol.com shoppen, is eigenlijk de belangrijkste reden. Bijkomend voordeel is dat Bol.com de online optimalisatie onwijs goed op orde heeft.

Mocht een bezoeker via Google naar een specifiek product op zoek zijn, is de kans groot dat de website van Bol.com één van de hoogste rankings inneemt. Mocht het specifiek jouw product zijn waar de klant naar op zoek is, scoor je dus relatief makkelijk een order. Met alle dank aan het online platform van Bol.com!

Vervolgens is het aan jou de taak om de bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Mocht de bestelling nadien geretourneerd worden, krijg je hier ook weer een seintje van. De communicatie vanuit Bol.com loopt eigenlijk soepeltjes en dat levert voor jou veel gemak op.

Hoe werkt het precies?

Heel kort uitgelegd werkt het als volgt:

Je gaat research doen naar welke producten veel vraag is op Bol. Je bedenkt hoe je de concurrent kunt verslaan en vervolgens zoek je de producten waar veel vraag naar is op Alibaba in China, je koopt een kleine voorraad van dit product en zorgt voor mooie productomschrijvingen en foto’s. Vervolgens stuur je de hele voorraad naar Bol.com, en zodra je een bestelling binnenkrijgt verstuurt bol.com het pakketje rechtstreeks naar de klant.

Je betaald Bol.com een commissie per sale die je maakt. In ruil daarvoor mag je hun webshop gebruiken met de vele bezoekers die ze natuurlijk hebben.

Losbreken uit je 9-5 job?

Begin snel met het werken aan je eigen Bol-business!

JA, IK WIL ONLINE GELD VERDIENEN!

6 stappen voor het verkopen op Bol.com

Je weet nu dat het mogelijk is om te verkopen via Bol.com, hoe het ongeveer in werking gaat en hoe je ermee kunt starten

Ik ga je hieronder 6 stappen laten zien hoe je kunt beginnen met het verkopen op dit platform (dit is opgebouwd voor iemand die nog geen eigen producten heeft, maar producten wilt gaan inkopen/verkopen waar veel vraag naar is, dus voor degene die al eigen producten hebben: jullie kunnen bepaalde stappen gewoon overslaan natuurlijk):

Stap 1: Aanmelden bij Bol

Om te beginnen, moet je eerst een zakelijk verkoopaccount aan gaan maken. Dit zakelijke verkoopaccount moet je koppelen aan jouw persoonlijke koopaccount bij Bol.com. Zorg er dus eerst voor dat je zelf een persoonlijk account bij Bol.com aanmaakt, waarna je een zakelijk verkoopaccount aan kunt gaan maken.

Bij het aanmaken van dit account moet je bewijzen dat je aan enkele voorwaarden voldoet. Zo moet je een KVK nummer hebben, moet je een e-mailadres hebben, moet je een Nederlandse rekening hebben en moet je een Nederlands postadres hebben. Ook moet je een BTW nummer hebben; zonder KVK inschrijving is het dus niet mogelijk om bij Bol.com een verkoopaccount aan te maken. 

Stap 2: De research

Bij de research vermeid je de volgende categorieën, deze zijn niet ideaal:

 • Boeken
 • Muziek, film en games
 • Mode, schoenen en sierraden
 • Drank

Vermeid de volgende producten:

 • Hype producten (waveboards, fidget spinner, etc.)
 • Bestaande merken
 • Producten met houdbaarheid
 • Producten die niet evergreen zijn (niet het hele jaar door verkopen, denk aan kerstspullen, zwembad spulletjes, etc.)

Bij de research check je de volgende maatstaven:

 • De vraag naar het product/potentiele omzet
 • Hoeveel concurrenten bieden het product aan?
 • Hoe kan ik mijn concurrenten verslaan?

Wat het allerbelangrijkste is: de vraag naar het product! Als er niet genoeg vraag naar je product is, zal het niet veel verkopen en zal je weinig verdienen, logisch. De vraag naar een product kan je checken met de Chrome-extensie Sellevate. Houdt hierbij altijd het minimum van rond de 2.000 omzet per maand aan. hieronder zal het product niet interessant genoeg zijn.

Ook een belangrijk punt is de concurrentie. Kijk naar het aantal pagina’s. Houdt in je hoofd dat je altijd onderaan begint met dat je een nieuw artikel plaatst. Dus heb je 25 pagina’s, dan begin je op pagina 25. Ga eens na, heb je ooit iets besteld van pagina 25? Waarschijnlijk niet. Door de loop der tijd zal je omhoog ‘kruipen’ met je product. Dit is gebaseerd op je verkopen, relevantie van je (listing)advertentie, etc. Je wilt dus niet teveel pagina’s/concurrentie hebben. 0-4 pagina’s is perfect, 5-10 is te doen maar wordt moeilijker, vanaf 11 pagina’s is het bijna onmogelijk zonder advertenties, o.i.d. om op pagina 1 te komen.

Heb je een potentiele ‘winner’ gevonden, dan ga je kijken hoe je je concurrentie kan verslaan. Dit kan met de volgende punten:

 • Betere listing (advertentie, wat je ziet)
 • Snellere levertijd
 • Uniek product, andere kleuren, bundels, etc.
 • Prijs

Stap 3: Leveranciers benaderen

Als je een product hebt gevonden dat voldoet aan alle eisen, dan is het tijd om leveranciers te gaan zoeken op Alibaba.com. Je zoekt op het artikel die je wilt gaan inkopen en vinkt allereerst aan de zijkant trade assurance en verified supplier aan. Door dit te doen zal je goede leveranciers vinden en mocht er iets niet goed gaan kan je je geld via Alibaba terug krijgen.

Ga de producten vergelijken en benader meerdere leveranciers. Zo kan je kijken waar je de beste klik mee hebt, wie er snel reageert en welke prijzen het interessantst zijn. Je kiest 1 leverancier uit.

Hierbij vraag je de volgende dingen:

 • Prijs voor bijvoorbeeld 100 stuks
 • Foto’s van het product en de verpakking
 • Hoeveel je minimaal moet bestellen, al willen ze je logo erop printen (private labelen) en de kosten daarvan
 • De verzendkosten naar Nederland met het vliegtuig (sowieso voor de eerste bestelling)
 • De verzendtijd naar Nederland
 • Hun complete catalogus, zo kan je checken of ze nog meer interessante artikelen hebben

Je gaat vragen of je eerst 30-50 stuks (net hoeveel je zelf wilt) kan bestellen voor een ‘testorder’. Hierbij kan je de kwaliteit checken en of het daadwerkelijk verkoopt. Je koopt iets aan de hand van de juiste data maar je weet het nooit 100% zeker. Mocht het niet goed verkopen ben je geen hele grote order kwijt.

Je testorder wil je altijd met het vliegtuig laten komen. Dit kost veel meer dan met de trein of boot maar je hebt je spullen met een week in huis in plaats van 1/2 maanden. Je wilt zo snel mogelijk inspelen op de vraag natuurlijk en ook zo snel mogelijk de data checken. Als je eerst nog 1,5 maanden moet wachten, dan is een concurrent je waarschijnlijk al voor, dat wil je uiteraard voorkomen. Vergeet deze kosten niet mee te nemen in je uiteindelijke verkoopprijs.

Stap 4: Product online zetten

Je hebt nu je testorder besteld. In de verzendtijd (waarschijnlijk een week) kan je alvast de listing gaan maken. Dit is hetgeen je op Bol.com ziet. Een listing bestaat uit:

 • Titel
 • Afbeelding(en)
 • Beschrijving
 • Leverwijze + tijd
 • Reviews
 • Merk

Het is nu tijd om de producten toe te gaan voegen. Bij het toevoegen van de producten moet je ook gebruik maken van een EAN code(streepjescode). Mocht je hier nog niet over beschikken, moet je deze aanvragen. Deze kan je aanvragen/kopen op: www.gs1.nl. Op deze website kan je zo’n code ook aanmaken. Hierbij moet je wat gegevens over het product invullen.

Vervolgens kan je deze code toevoegen als nieuw product binnen Bol.com en kan je je listing gaan maken met de genoemde onderdelen die daarin voorkomen.

Stap 5: Optimaliseren

Nu is het dus de hoogste tijd om jouw aanbod te gaan optimaliseren. Je moet bij de producten duidelijke foto’s toevoegen, je moet alle specificaties invullen en je moet ook een duidelijke product omschrijving toevoegen. De titel is ook heel belangrijk. Verwerk hierin keywords van het product. Hier de basis die je in je titel zet:

 • Merk
 • Productnaam
 • Producttype (mits aanwezig)
 • Functie
 • Extra’s
 • Onderscheidende kenmerken (kleur, lengte, hoeveelheid)

Door hier veel tijd aan te besteden, maak je het voor de bezoekers een stuk duidelijker. Hiermee is de kans groter dat bezoekers overgaan tot de aankoop van een bepaald product en door je listing super goed/relevant te maken, zal je ook sneller naar de eerste pagina gaan.

Stap 6: Automatiseren

Als je eenmaal de voorgaande stappen opgevolgd hebt, kan je het gehele proces gaan automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld een directe koppeling tussen jouw webshop en Bol.com gaan maken en je kunt de logistiek uitbesteden aan Bol.com.

Ondertussen moet je continue het hoogste niveau nastreven. Dat is de enige manier om alle normen en eisen van Bol.com te blijven voldoen. Antwoord dus tijdig op klantvragen, stuur alle pakketten snel inclusief een Track & Trace nummer op en voorkom dat je bestellingen zelf moet annuleren. Onder aan de streep is het absoluut mogelijk om veel geld via Bol.com te verdienen, maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

Volg in ieder geval bovenstaand stappenplan op om aan de slag te gaan met het verkopen van de producten via Bol.com. Wat dit uiteindelijk voor jou gaat brengen, is afhankelijk van jouw eigen inzet, van jouw producten en van de optimalisatie die je continue door weet te voeren.

Succes!

Bolmasterclass

Creëer vrijheid en bepaal zelf je tijden. Start nu je eigen Bol-business!

Nu tijdelijk met een hoge korting via deze knop!

JA, IK WIL ONLINE GELD VERDIENEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *