Wat is affiliate marketing? Duizenden euro’s verdienen met je blog?

Gebruik dit stappenplan en ontdek alle voor- en nadelen!

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Affiliate marketing is het meest ideale verdienmodel wat er is. Je kunt er eenvoudig mee beginnen, hebt geen grote investering nodig, en je hoeft er vrij weinig (na de opstartfase) voor te doen.

Wanneer je een online business wilt gaan starten, heb je tegenwoordig een zee van mogelijkheden. Het zou natuurlijk mooi zijn als het je niet teveel tijd kost en je er een passief inkomen mee kunt creëren. Wel eens van een passief inkomen gehoord?

Wil je dit gaan bereiken? Dan is affiliate marketing hét ultieme businessmodel voor jou!

Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen met affiliate marketing willen beginnen. Het is niet alleen super goedkoop om te beginnen, je kunt ook nog eens oneindig opschalen als het goed gaat.

Waar je met ecommerce veel inkoop moet doen, en soms moeite kunt hebben om op te schalen (omdat je moet wachten op een nieuwe levering en investering, etc.), zo heb je deze problemen met affiliate marketing niet.

In dit artikel ga je alles over dit businessmodel uitleggen en ik geef je een stappenplan hoe jij vandaag nog kunt beginnen!

Inhoudsopgave

Wat is affiliate marketing?

Je zit misschien met een hoop vragen. Wat betekent het precies? En hoe verdien je er geld mee? Wat komt er allemaal bij kijken? Wie zijn je klanten? Ik zal het je uitleggen.

Het is eigenlijk super simpel.

Je promoot met affiliate marketing producten of diensten van bedrijven, in ruil voor commissie. Hierbij maak je meestal gebruik van een eigen website. De bedrijven zijn naast adverteerder, meestal ook eigenaar van de producten of diensten.

Je maakt een website en daarop ga je blogartikelen schrijven. In deze teksten (of advertenties) plaats je linkjes, welke een unieke tracking code bevatten. Wanneer een bezoeker via jouw affiliate link iets koopt bij het bedrijf, ontvang jij hierover een commissie. Je krijgt een vast bedrag of percentage van het aankoopbedrag.

Ik heb zelf meerdere (online) cursussen gevolgd over affiliate marketing. Ik ben zeer tevreden over de Affiliate Marketing Domination van Corné & Robert. In deze cursus leggen zij stap-voor-stap uit hoe jij in een korte tijd jouw eigen affiliate marketing business kunt opzetten. Je krijgt de basis, maar ook de nodige tools en kennis om maximaal te kunnen schalen! Ik vind deze cursus zeer compleet en waardevol! In mijn Affiliate Marketing Domination Review lees je alles over deze meer dan complete cursus en vind je wat mijn ervaringen en mening over deze cursus zijn.

Hoe werkt affiliate marketing?

Er zijn meestal 3 partijen betrokken bij het geheel, namelijk adverteerders (de bedrijven), affiliates (wij, de affiliate website) en de affiliate netwerken, waarbij het bedrijf aangemeld is en we de unieke link kunnen krijgen.

Door een goede samenwerking verdienen alle partijen geld met affiliate marketing. In sommige gevallen verloopt de samenwerking rechtstreeks via bedrijven, die over een eigen affiliate programma beschikken. Hierbij zal een affiliate netwerk dan niet nodig zijn en worden uitgeschakeld. Echter, in de meeste gevallen komt er wel een affiliate netwerk aan te pas. Hierop vind je een grote verzameling bedrijven die zijn aangesloten, uit verschillende branches.

8 stappen om je eigen affiliate marketing website te starten

Je weet nu wat affilate marketing is, hoe het in zijn werking gaat, hoe je er geld mee verdiend en hoe je ermee kunt starten.

Ik laat je hieronder 8 stappen zien hoe je kunt beginnen met je affiliate website en hoe je deze onderhoudt:

Are you ready? Let’s begin!

Stap 1: Kies de juiste niche

Bij het starten van een affiliate marketing website, zal je eerst jouw niche (markt/branche) moeten bepalen. Belangrijk is om hierbij vooral te kijken wat je passie is, je gaat er immers veel mee bezig zijn. Ook een heel belangrijk punt is: is er genoeg zoekvolume/vraag naar mijn niche? Je zal er anders niet veel mee gaan verdienen.

Je kan ervoor kiezen om een algemene website te maken waar je verschillende onderwerpen behandeld. Het kan ook zeker slim zijn om juist een heel specifieke doelgroep aan te spreken. De concurrentie is vaak lager en jij kunt dé persoon/website in dit onderwerp gaan worden. Ook zou je bijvoorbeeld een website kunnen maken met allemaal reviews over producten/services die je zelf gehad hebt. In dit artikel ga ik hier dieper op in en ligt ik elke methode toe: 6 Manieren om met affiliate marketing te starten

Maar veruit is het belangrijkste dat je kiest voor een onderwerp/niche waar je passie bij ligt!

Kies een niche die jij leuk vindt, waar je veel van weet en jezelf nog verder in wilt verdiepen. Je wilt er graag over schrijven, dingen delen en mensen echt aan de juiste informatie helpen. Door te doen waar je ook echt plezier aan beleeft, zal je er veel meer uit halen!

Stap 2: Domeinnaam en hosting regelen

Vervolgens heb je een domeinnaam en website nodig. Neem even de tijd om een goede naam te verzinnen. Het is hierbij slim een pakkende domeinnaam te kiezen die goed blijft hangen. Verder spelen relevantie en eventuele zoekwoorden/volume hierin nog een rol. Deze kan je checken op: KWfinder.com

Als je een domeinnaam bedacht hebt, ga je kijken of deze nog beschikbaar is en koop je deze. Ik raad Neostrada.nl hiervoor aan. Het gaat hier alleen om de domeinnaam, niet de webhosting. (Dit kost een paar euro per jaar).

Vervolgens kies je de (juiste) webhosting. Webhosting is de ruimte die je nodig hebt om je website te bouwen. Ik raad hierbij Marketheme2.nl hierbij zeer aan! Je krijgt voor het vaste bedrag per maand alles wat je nodig hebt. Je kunt hiermee je site bouwen, de hosting van je site, beveiliging, SEO plug-in etc.

Stap 3: Aanmelden bij affiliate netwerken

Je hebt nu een domeinnaam, webhosting, je weet welke niche je wilt gaan behandelen en nu is het tijd om je aan te melden bij affiliate netwerken. Dit kan bij Paypro.nl, Daisycon.com of een ander affilate netwerk. Kijk zelf even wat je het meeste aanspreekt (qua aanbod) en waarmee je aan de slag wilt gaan. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen jezelf gelijk op meerdere affiliate netwerken aan te melden. Zo heb je meer keuze en kan je adverteerders ook vergelijken.

Vaak staan er namelijk ook scores aangegeven bij adverteerders. De scores geven aan hoe goed een adverteerder het doet, met name op het gebied van conversies. Dit kan heel nuttig zijn, want je wilt uiteraard producten verkopen die goed lopen. En niet waar weinig vraag naar is.

Natuurlijk zit er ook verschil in het soort adverteerders, uitbetaling en welke voorwaarden ze stellen. Let hier ook goed op. Het speelt een belangrijke rol in je succes met affilate marketing.

In dit artikel vind je alle Nederlandse affiliate netwerken: De 18 beste Nederlandse affiliate netwerken: Compleet Overzicht

Stap 4: Promoten van de producten en diensten

Na het uitkiezen van een aantal adverteerders, waarvan de aanmeldingen zijn voltooid, kan je hier nu mee beginnen. Je hebt verschillende manieren waarop je de producten en diensten van de adverteerders kan gaan promoten. Meestal wordt er een mix gebruikt van in-content links en advertenties.

Hierbij moet je goed snappen dat in-content links heel krachtig zijn. Waarom? Het komt niet over als adverteren, maar ze worden op een natuurlijke manier in je teksten verwerkt. Verder is het ook slim om in of onderaan de tekst een “Call To Action” button te plaatsen. Deze doen het ook vaak goed.

Geeft de adverteerder nu korting op de producten of diensten? Gebruik deze dan in de tekst of buttons. Het toepassen van urgentie, waarbij bezoekers een tijdelijke korting krijgen, kan de conversies verhogen.

Stap 5: Content creëren

Er staan al een aantal artikelen op je website, maar daar stopt het niet. Het creëren van zoveel mogelijk kwalitatieve content, is namelijk de drijvende kracht achter jouw affiliate marketing website. Je zal er dus voor moeten zorgen dat er voor zoveel mogelijk zoekwoorden op pagina’s worden geschreven. Hoe hoger jij met die pagina’s in de organische zoekresultaten van Google komt, des te meer bezoekers jij krijgt op jouw website.

Gebruik zoekwoorden met een goed zoekvolume en schrijf hier pakkende teksten voor, met veel informatie.

Blijf ook wekelijks (of zelfs dagelijks) teksten schrijven voor je website, meestal is er genoeg om over te schrijven. Doe dit niet alleen frequent, maar schrijf ook goede artikelen. Het speelt een bepalende factor in je succes!

Stap 6: SEO en linkbuilding

Om alles uit je affiliate marketing inspanningen te halen is SEO essentieel. Het voeren van goede SEO (Search Engine Optimization) is belangrijk voor je content, maar ook overige onderdelen van je website. Het installeren van Yoast (WordPress plugin voor SEO) kan je hierbij helpen. Het fijne is, als je voor marketheme2 bent gegaan, heb je deze plug-in standaard al.

Verder is het ook belangrijk te snappen dat backlinks naar jouw website belangrijk zijn. Ze spelen samen met je content een essentiële rol, voor je posities in de SERP’s (Search Engine Results Pages).

Hierbij moet je overigens niet zomaar in het wilde weg links gaan verzamelen. Het is heel belangrijk dat je een natuurlijk linkprofiel opbouwt. Verder wordt er ook onderscheid gemaakt in het soort links en waar ze vandaan komen.

Zo zijn er verschillende factoren die bepalen met welke links jij hoger in Google komt, of juist een averechts effect hebben. Gebruik ook Google Analytics en Webmastertools voor analyses!

Stap 7: Social media inschakelen

Wil je jouw affiliate business nog even een boost geven? Dan kan je ook sociale media inzetten. Start met je website, maar regel daarna dus ook de nodige sociale media kanalen. Wanneer je voldoende leden, abonnees of volgers hebt kan je hier namelijk ook mee verdienen.

Je zal dan wel regelmatig iets moeten posten, uploaden of delen. Hierin kan je dan links of advertenties verwerken. Je haalt zo nog meer uit je affiliate marketing website, door ook op andere kanalen actief te zijn.

Tip: probeer ook een e-mail lijst op te bouwen. Hiervoor melden zich meestal mensen aan die interesse hebben in je website, maar ook producten en diensten die daarbij horen. Vervolgens kan je wekelijks of maandelijks een nieuwsbrief eruit sturen, met daarin ook weer affiliate links verwerkt.

Stap 8: Denk groot, the sky is the limit!

Het is een belangrijk aspect tijdens je affiliate marketing avontuur, doorzetten! Het beginnen van een affiliate marketing business is relatief laagdrempelig zoals eerder aangegeven. Maar het volhouden kan soms lastig zijn. In het begin kan de verhouding tussen inkomsten en inspanningen nog niet optimaal zijn. Je zal dan ook echt doorzettingsvermogen moeten tonen, om succes te behalen. Ga je lang genoeg door op de juiste manier, dan zal je hier uiteindelijk zeker de vruchten van gaan plukken.

Blijf groot dromen en doorgroeien in alles wat je doet. Hierbij kan je denken aan het opbouwen van een enorme website en deze tot in de puntjes optimaliseren. Maar ook nieuwe projecten starten.

Heb je namelijk een goed draaiende affiliate marketing website, die niet veel tijd kost? Waarom zou je er dan niet nog een maken? Of wellicht wel meerdere? Je zal hiermee alleen nog maar meer passief inkomen opbouwen.

Je zal er natuurlijk wel iets voor moeten doen. Maar heb je dat ervoor over?
Dan is de beloning ook wel heel zoet!

Ook met affiliate marketing beginnen?

Check dit artikel voor een duidelijk beeld over de manieren hoe jij van start kunt gaan met affiliate marketing: 6 Manieren om met affiliate marketing te starten

Wil jij na dit artikel gelezen te hebben ook je eigen tijden in kunnen delen en online geld willen verdienen? Check dan even deze blog: Affiliate Marketing Domination Review(Corné & Robert): Dé Affiliate Marketing Cursus van NL?

Ben je vastberaden om een affiliate business op te gaan zetten en wil je zo snel mogelijk succesvol worden? Begin dan nu met de Affiliate Marketing Domination en start vandaag nog met het bouwen van je eigen affiliate website.

Met de knop hieronder kan je gebruik maken van de welkomstaanbieding van Corné & Robert. Tijdelijk 50% korting op het totale bedrag !

Affiliate Marketing Domination Logo

Start vandaag met de Affiliate Marketing Domination en ontvang 50% korting!

Leer alles over affiliate marketing en begin met het creëren van een online, passief inkomen.

Start vandaag! Nu tijdelijk 50% korting!

JA, IK WIL GEBRUIK MAKEN VAN DE KORTING!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *